We staan in de krant! - "CodeKick blijft maar groeien"

TORHOUT CodeKick, het Torhoutse softwarebedrijf van de vennoten Anthony Claeys (33) en Kevin Cloet (32), is verhuisd van de Bruggestraat naar de Ambachtstraat. Dat moest ook wel, want de onderneming blijft maar groeien en telt sinds de prille start in 2015 intussen al 27 medewerkers, de zaakvoerders inbegrepen.

“In de Bruggestraat, waar ik nu met mijn gezin in de vroegere bedrijfsruimte woon, zaten we door de steile toename van het aantal personeelsleden als haringen in een ton”, zegt Anthony. “Net niet op elkaars schoot (lacht). We hadden er een oppervlakte van 280 m2 en in het nieuwe kantoor aan de Ambachtstraat is dat 700 m2.”

60% meer omzet

“Er is nu plaats voor zowat 50 medewerkers”, zegt Kevin. “We hebben dus groeimarge en de ambities reiken hoog, al willen we niets overhaasten. Sowieso is onze omzet gestegen van 1 miljoen euro in 2021 tot 1,6 miljoen vorig jaar. En dat niettegenstaande de uitbraak van de oorlog in Oekraïne, die bij een aantal van onze klanten voelbaar was, wat ons onrechtstreeks parten speelde. Toen hebben we toch even onze adem ingehouden. Maar kom, met 60% extra omzet mogen we niet klagen.”

AUTOHANDEL DE RUYTER

Het strakke en stijlvolle kantoor in de Ambachtstraat waar CodeKick naar verhuisd is, was tot voor kort het administratieve hoofdgebouw van de bloeiende autohandel van Stefan De Ruyter en zijn vrouw Els Hindryckx.

“We huren het prachtige pand aan Stefan en Els”, legt Anthony uit. “Zijzelf zijn net ernaast een nieuw, kleiner complex voor hun zaak aan het optrekken. De autohandel verdwijnt er dus niet. We zijn erg blij met deze opportuniteit, want we waren al eventjes op zoek naar een ruimer onderkomen. Ik wou heel graag in Torhout blijven. Verhuis je pakweg naar Gent, dan verlies je medewerkers vanwege de verdere verplaatsing naar hun werk.”

“Het kantoor heeft trouwens ook een mooie eet- en ontspanningsruimte. Dat is een troef om nieuw personeel binnen te halen. In een job waarbij mensen zich constant geestelijk moeten inspannen, is ontspanning tussen de middag van fundamenteel belang. In de Bruggestraat was dat onmogelijk, behalve door even te gaan wandelen en een frisse neus te halen. Nóg een voordeel aan de nieuwe locatie is meer parking. Gelukkig hadden we in de Bruggestraat verdraagzame buren.” (lacht)

TRENDS GAZELLEN 2023

Wat de kernactiviteit van CodeKick precies is? Kevin: “We helpen ondernemingen, van eenmanszaken tot bedrijven van zo’n 120 mensen, om hun digitale administratie te optimaliseren en goed beheersbaar te maken. We brengen het automatiseren van commerciële, administratieve, financiële en logistieke processen onder in één handige software-oplossing. We hebben daartoe onze eigen BLOX-software ontwikkeld, maar doen ook maatwerk.”

Een opsteker voor Codekick is dat het bedrijf zopas door het magazine Trends genomineerd werd voor de zogenoemde Trends Gazellen 2023 in de categorie kleine ondernemingen in West-Vlaanderen. Het gaat om de snelst groeiende bedrijven.

“Dat is leuk meegenomen”, glimlacht Anthony. “Zoiets doet plezier natuurlijk. Al is en blijft onze grootste voldoening de tevredenheid van onze klanten. Dat is nog altijd de kern van de zaak.”