Wij zijn codekick

Updates & insights
uit de digitale wereld


Scroll en lees onze blogposts

Zou jij je appendix laten verwijderen door je neefje?

25/07/2018Een retorische vraag natuurlijk. Want tenzij je neefje toevallig een gastro-enteroloog is, is hij waarschijnlijk de laatste persoon aan wie je denkt als je jouw appendix zou moeten laten verwijderen. Nee. Je reageert zoals iedereen dat zou doen: je schakelt de hulp van een professional in, toch? Waarom zou je dat dan niet doen voor de ontwikkeling van je eigen website?

Lees de blogpost

Gezocht: gepassioneerde .NET developer

11/06/2018Ben jij straf in webontwikkeling? Dat moet lukken! CodeKick zoekt namelijk een .NET developer die uitkijkt naar een vaste job in een omgeving waar hij/zij de kans krijgt om volop te groeien. Of je nu al je eerste werkervaring achter de rug hebt, of net de schoolbanken hebt verlaten. Bij CodeKick bouw je samen met een prettig gestoord team mee aan uitdagende webprojecten.

Lees de blogpost

Hoe ook jij kan overschakelen naar een efficiënte Digital Workspace

9/05/2018Heb je jezelf ook al eens afgevraagd hoe je jouw organisatie nu efficiënter kan laten werken? Vast wel. Hiervoor greep je waarschijnlijk naar allerlei tools die je hierbij kunnen helpen. Maar zijn die tools wel zo efficiënt zoals je denkt? Wat is nu de reden dat een efficiënte digital workspace opzetten zo complex is? Waarom werkt je digital workspace niet zoals jij dat wil? En hoe kom je wel tot een efficiënte omgeving?

Lees de blogpost

Geen HTTPS? Slechte reputatie

23/03/2018Heb jij een website zonder https-verbinding? Dan kan dat binnenkort weleens slecht nieuws betekenen. Want vanaf juli 2018 zal Google Chrome alle websites die nog geen HTTPS gebruiken als onveilig markeren. Daarmee verplicht Google, website-eigenaars en web developers om snel over te schakelen naar het veiligere HTTPS.

Lees de blogpost

Ben jij echt klaar voor Mobile First Index?

14/02/2018Er is al heel wat over verschenen, want Google kondigde deze update als test al aan eind 2016! Ook wij besteedden er al aandacht aan op onze blog. En als je nog geen actie hebt ondernomen, is dat waarschijnlijk omdat jouw website goed is opgesteld. Niet waar? Of daar ga jij toch vanuit. Maar heb je het ook gecontroleerd? Zelfs als je een mobiele site hebt, kan een check nuttig zijn om alle risico’s te ontlopen. Welke elementen dien je te controleren, welke risico’s loop je nu echt en hoe kan je dat allemaal controleren? 

Lees de blogpost

De dood van Helvetica, de geboorte van lettertypes op maat

18/01/2018Ooit ’s werelds grootste font is niet meer. Of tenminste daar lijkt het toch op. Want als we de trends volgen, dan is een lettertype op maat helemaal in. Er was een tijd (eigenlijk nog maar enkele jaren geleden) dat het moeilijk was om een uur van de dag door te komen zonder met Helvetica in aanraking te komen. Apple gebruikte het font als systeemlettertype op mobiele en desktop toestellen én het was het standaardlettertype voor meer dan 50% van het web en de wereld van design in het algemeen.

Lees de blogpost

De meest gezochte zoekopdrachten van de Belgen in 2017

13/12/2017Naar goede gewoonte onthulde Google de meest trending zoekopdrachten van 2017 voor België en de rest van de wereld. Google Trends bracht de zoekopdrachten die de sterkste en snelste stijging kenden in vergelijking met 2016 in kaart en maakte een overzicht van wat er dit jaar hot was. Volgens Michiel Sallaets, Communications Manager Google Benelux, laten de overzichten van trending zoekopdrachten goed zien wat een land het afgelopen jaar heeft beziggehouden.

Lees de blogpost

Conversion Day 2017: de weg naar meer conversies

1/12/2017Conversion Day vond dit jaar plaats in Autoworld Brussel: een prachtige locatie aan het Jubelpark waar honderden wagens keurig afgestoft naast elkaar gestald staan. De geschiedenis van de automobielsector stond er in pril contrast met de toekomst van online en digital marketing. En hoewel beide onderwerpen even boeiend zijn (tenminste voor een autoliefhebber als ik), gaan we het hier over digital marketing hebben. Over wat ik aan insights en inspiratie mee naar huis nam.

Lees de blogpost

Google zet wachttijden bij zoekresultaten restaurants

8/11/2017Als het om een lekker bord pasta of een perfect gebakken steak gaat, durven mensen weleens lang te wachten om maar van hun favoriete comfort food te kunnen genieten. Om toch een beter inzicht te geven in hoe lang je precies moet wachten gaat Google binnenkort bij zoekresultaten van restaurants tonen hoe lang het gebruikelijk duurt om een tafel te krijgen zonder reservering. De functie moet ook zijn weg vinden naar Google Maps.

Lees de blogpost

Hoe repareer je een toilet (en andere dingen die je niet zou kunnen zonder Search)

9/10/2017Elk jaar komen miljoenen mensen naar Google om te zoeken naar nieuws en informatie die de wereld om hen helpt begrijpen. Terwijl mensen vaak zoeken naar nieuws, de laatste sportscores, of wat er in een lokale bioscoop speelt, kijken ze vaak ook naar antwoorden over hoe ze de spullen rondom hen kunnen herstellen.

Lees de blogpost

Het zoekmachine-optimalisatie proces

25/09/2017Zoekmachine optimalisatie is een proces dat bestaat uit verschillende onderdelen. Met elke stap maken we je website een stuk beter, waardoor je hoger in Google komt te staan. De optimalisatie begint bij de verbetering van je website: de technische opbouw, de inhoud en de links van en naar je website. Het optimaliseren voor zoekmachines is een zeer technisch verhaal en verdelen we onder in 4 stappen.

Lees de blogpost

Uitgelegd: wat is SEO nu eigenlijk?

2/08/2017Als men spreekt over zoekmachine optimalisatie, gaat het over het algemeen ook snel over SEO en SEA. Het is echter een misverstand dat deze twee begrippen door elkaar gebruikt kunnen worden. Beiden kunnen een onderdeel zijn van je internet marketingstrategie, maar het zijn twee uiteenlopende zaken. Het is daarom van belang dat het verschil tussen SEO en SEA heel duidelijk is.

Lees de blogpost

Jouw vacatures bovenaan Google's zoekresultaten

29/06/2017Let’s face it: je wilt jouw vacatures onder de aandacht brengen, maar how on earth begin je daar nu aan? Ze op social media posten, op vacaturesites, je eigen site? Het klopt: we zien alsmaar vaker de bomen door het bos niet meer. Wel, daar komt verandering in, want Google heeft recent een nieuwe mogelijkheid gelanceerd waarbij vacatures direct boven de zoekresultaten zichtbaar zijn. Ideaal voor bedrijven om vacatures te promoten.

Lees de blogpost

Waarom een mobiele website nu nog belangrijker wordt

7/06/2017Als het gaat om internetgiganten dan is Google zeker geen vreemdeling. Hun voortdurend veranderende algoritmen zorgen voor uitmuntend goeie zoekresultaten voor je zoekopdracht. En als je ervoor wil zorgen dat je website, of die nu voor persoonlijk of professioneel gebruik bestemd is, niet te sterk beïnvloed wordt door de laatste wijziging van Google, lees dan vooral verder.

Lees de blogpost

Digitale evolutie: "Fase 3 wordt een revolutie"

20/04/2017Als iemand ons vraagt naar de geschiedenis van de digitale evolutie, dan delen we die nu in twee delen in. Fase 1 startte in 1995 waar iedereen (tenminste diegene die het zich toen konden permitteren) voor het eerst toegang had tot verschillende websites. Fase 2 is gestart in 2007, met de komst van de eerste iPhone en Facebook die bij het grote publiek bekend raakte.

Lees de blogpost

5 tips om wervende webteksten te schrijven

5/04/2017In onze vorige blogposts leerden we je al welke afbeeldingen online scoren én hoe je aan een website moet beginnen. Maar we moeten iets bekennen. Over het belangrijkste voor jouw website vertelden we nog niets: de webteksten. Want zeg nu zelf: je website mag nog zo mooi zijn als je zelf wil, zonder bezoekers schiet je er geen bal mee op.

Lees de blogpost

Een eigen website: 5 beginnersfouten

21/03/2017Een eigen website. Het is één van de eerste en meest logische stappen in het leven van iedere ondernemer of zelfstandige om zijn online aanwezigheid te verhogen. En toch kunnen er heel wat zaken mislopen. Onze ervaring leert dat er heel wat fouten worden gemaakt als het om het (laten) ontwikkelen van je nieuwe website gaat. We zetten ze even voor jou op een rijtje:

Lees de blogpost

7 visuals die je content eruit doen springen

22/02/2017Het belang om online goeie afbeeldingen te gebruiken, gaat verder dan er alleen maar ‘cool en leuk’ uit te zien. Afbeeldingen kunnen de inhoud van je tekst en boodschap versterken. En dat is psychologisch te verklaren. Want een ding is zeker. Ons brein kan beter afbeeldingen verwerken dan tekst. Meer nog: 90% van de informatie die onze hersenen te verwerken krijgen, is visueel. En ze verwerken het zo’n 60.000 keer sneller dan tekst. 

Lees de blogpost

Het ABC van direct traffic

6/02/2017Als we de laatste jaren met iets rond onze oren zijn geslagen, dan is het wel data-driven marketing. Dankzij de digitalisering krijgen marketeers steeds meer inzichten in data van hun klanten en nemen ze op basis daarvan beslissingen. Een toegankelijk medium met enorm veel data is Google Analytics, maar morgen we die data wel zo blind vertrouwen? En hoe moeten we die gaan interpreteren?

Lees de blogpost

6 redenen waarom jij Microsoft Office 365 moet hebben

24/01/2017Weet jij wat je hebt moeten doen om te staan waar je nu staat? Gewoon kijken naar hoe de wereld aan je voorbijging, is waarschijnlijk niet jouw antwoord. Innovatie en zoeken naar opportuniteiten daarentegen liggen misschien al dichter bij de waarheid. Niet?

Lees de blogpost

Google straft opdringerige popup-advertenties af

23/01/2017Heb jij ook een hekel aan pop-up advertenties en interstitials (die paginagrote advertenties die over je volledige browserscherm verschijnen) tijdens het surfen op je mobiele toestel? Wel dan hebben we goed nieuws voor jou: Google zal ze jou minder laten zien.

Lees de blogpost

Cadeaus voor kerst? Gedaan met de stress dankzij deze Belgische app

21/12/2016Je hebt het vast en zeker ook al gedacht: “wat moet ik in godsnaam kopen met kerst voor die persoon?” Of “Met wat kan ik mijn partner of familie dit jaar weer verrassen?”.

Lees de blogpost