Wij zijn codekick

Updates & insights
uit de digitale wereld


Scroll en lees onze blogposts

Wat moet er verplicht op je website?

11/06/2019Als bedrijf kan je niet meer zonder een professionele website. En hoewel vele bedrijven die ook hebben, voldoen 75% van die websites niet aan de Belgische wettelijke verplichtingen. Daarom zetten we ze voor jou even op een rij.

Lees de blogpost

De Belg en zijn zoekopdrachten in 2018

12/12/2018Elke dag gaan mensen op zoek om de wereld van informatie op internet te verkennen. Ze zoeken naar alles, van nieuws en handige “how-tos” tot songteksten en gemakkelijke recepten voor het avondeten. En omdat aan elk jaar een einde komt, weerspiegelen de Google Trends-gegevens niet alleen deze dagelijkse zoekopdrachten, maar ook de momenten, mensen, ideeën en vragen die de reis rond de zon zo uniek maakten.

Lees de blogpost

5 redenen om Google Tag Manager te gebruiken

30/11/2018Voor wie nog nooit van Google Tag Manager hoorde: Google Tag Manager (of kortweg GTM) is een gratis tag management service waarmee je eenvoudig allerlei tags op je website kan plaatsen. Ook nog niet van tags gehoord? Tags zijn kleine stukjes code die je op je website kan plaatsen die informatie sturen naar een derde partij zoals Google Analytics. Denk bijvoorbeeld aan je Facebookpixel of LinkedIn pixel waarmee je de resultaten van je advertenties naar je website monitort.

Lees de blogpost

Waarom je beter voor software op maat kiest

14/11/2018Als bedrijfsleider of zaakvoerder worstel je elke dag om de correcte balans de vinden tussen de onmiddellijke behoeften van je bedrijf en jouw lange termijnvisie. En ook voor de software die je gebruikt om je bedrijfsprocessen te managen, moet je de keuze maken. Laat je een pakket bouwen? Of beperk je de investering met een kant-en-klaar pakket?

Lees de blogpost

De boeiende, maar onbekende wereld van actors

3/10/2018Om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in .NET development, stuurden we onze .NET-developer Gaëtan op pad naar Antwerpen voor een training georganiseerd door Azug. Een Belgische gebruikersgroep van Microsoft Azure die zich focust op ontwikkeling en architectuur van het platform.

Lees de blogpost

Facebook voor je bedrijf: 5 tips om Facebook beter in te zetten

20/09/2018Je hoort het vast al jaren op verschillende blogs: wie als bedrijf niet op Facebook aanwezig is, bestaat niet. Maar hoe komt dat nu? Wel, omdat het nu eenmaal waar is. Facebook is al sinds jaar en dag het populairste sociale mediakanaal onder alle lagen van de bevolking. En ja: er zijn gebruikers die er, na alle heisa die er rond privacy is geweest, terug van af stappen of jongeren die door de aanwezigheid van hun ouders op het kanaal ook naar andere kanalen zoals Snapchat grijpen.

Lees de blogpost