Wij zijn codekick

Updates & insights
uit de digitale wereld


Scroll en lees onze blogposts

Zou jij je appendix laten verwijderen door je neefje?

25/07/2018Een retorische vraag natuurlijk. Want tenzij je neefje toevallig een gastro-enteroloog is, is hij waarschijnlijk de laatste persoon aan wie je denkt als je jouw appendix zou moeten laten verwijderen. Nee. Je reageert zoals iedereen dat zou doen: je schakelt de hulp van een professional in, toch? Waarom zou je dat dan niet doen voor de ontwikkeling van je eigen website?

Lees de blogpost

Gezocht: gepassioneerde .NET developer

11/06/2018Ben jij straf in webontwikkeling? Dat moet lukken! CodeKick zoekt namelijk een .NET developer die uitkijkt naar een vaste job in een omgeving waar hij/zij de kans krijgt om volop te groeien. Of je nu al je eerste werkervaring achter de rug hebt, of net de schoolbanken hebt verlaten. Bij CodeKick bouw je samen met een prettig gestoord team mee aan uitdagende webprojecten.

Lees de blogpost

Hoe ook jij kan overschakelen naar een efficiënte Digital Workspace

9/05/2018Heb je jezelf ook al eens afgevraagd hoe je jouw organisatie nu efficiënter kan laten werken? Vast wel. Hiervoor greep je waarschijnlijk naar allerlei tools die je hierbij kunnen helpen. Maar zijn die tools wel zo efficiënt zoals je denkt? Wat is nu de reden dat een efficiënte digital workspace opzetten zo complex is? Waarom werkt je digital workspace niet zoals jij dat wil? En hoe kom je wel tot een efficiënte omgeving?

Lees de blogpost

Geen HTTPS? Slechte reputatie

23/03/2018Heb jij een website zonder https-verbinding? Dan kan dat binnenkort weleens slecht nieuws betekenen. Want vanaf juli 2018 zal Google Chrome alle websites die nog geen HTTPS gebruiken als onveilig markeren. Daarmee verplicht Google, website-eigenaars en web developers om snel over te schakelen naar het veiligere HTTPS.

Lees de blogpost

Ben jij echt klaar voor Mobile First Index?

14/02/2018Er is al heel wat over verschenen, want Google kondigde deze update als test al aan eind 2016! Ook wij besteedden er al aandacht aan op onze blog. En als je nog geen actie hebt ondernomen, is dat waarschijnlijk omdat jouw website goed is opgesteld. Niet waar? Of daar ga jij toch vanuit. Maar heb je het ook gecontroleerd? Zelfs als je een mobiele site hebt, kan een check nuttig zijn om alle risico’s te ontlopen. Welke elementen dien je te controleren, welke risico’s loop je nu echt en hoe kan je dat allemaal controleren? 

Lees de blogpost

De dood van Helvetica, de geboorte van lettertypes op maat

18/01/2018Ooit ’s werelds grootste font is niet meer. Of tenminste daar lijkt het toch op. Want als we de trends volgen, dan is een lettertype op maat helemaal in. Er was een tijd (eigenlijk nog maar enkele jaren geleden) dat het moeilijk was om een uur van de dag door te komen zonder met Helvetica in aanraking te komen. Apple gebruikte het font als systeemlettertype op mobiele en desktop toestellen én het was het standaardlettertype voor meer dan 50% van het web en de wereld van design in het algemeen.

Lees de blogpost