Wireframes & prototype

Wireframes kan je vergelijken met een bouwplan voor jouw droomwoning. Alleen bouw je geen woning met wireframes, maar een kwalitatieve website.

Net als ieder ander groot project, heeft ook een website, webapplicatie of mobiele applicatie een plan nodig. Een sterk plan zelfs. Hoe steviger je plan, hoe kwalitatiever je website en hoe succesvoller je bedrijf zal zijn.

 

Ken je structuur

Een wireframe is een schema die aangeeft hoe de structuur van je website er uiteindelijk zal uitzien. Met wireframes krijgt je zicht op hoe je website opgebouwd zal zijn, zonder dat er veel visuele items aan te pas komen. Een afbeelding kan bijvoorbeeld weergegeven worden als een standaard invoegvak, tekst dan weer aan de hand van lijnen.

Van wireframe naar protoype

We kunnen zeggen dat er twee verschillende soorten wireframes zijn:

  1. Wireframes die enkel de basisstructuur weergeven. Deze plannen worden vaak getekend vooraleer er een digitale schets gemaakt wordt.
  2. Gedetailleerde wireframes zijn dan wel weer digitaal. Ze zijn gedetailleerder en tonen het UX en UI design. Deze vorm van wireframes bezorgen we bij CodeKick het vaakst aan klanten, omdat dit een betere representatie geeft van de uiteindelijke website.

Eens de beslissing gevallen is, kan de designer van start gaan met het opmaken van een volledig ontwerp. Dit noemen we een prototype. Het is een concreet en levendig voorbeeld van hoe je website er zou uitzien eens hij live staat.

► Meer weten over de aanpak van een op maat gemaakte applicatie? Lees het hier.