UI & UX Design

UI en UX Design spelen een cruciale rol in web development. Beide termen zijn als eeneiige tweelingen: van veraf lijken ze hetzelfde, maar als je dichter kijkt zie je de verschillen. Ze gaan altijd samen en vullen elkaar aan.

“Design is not just what it looks & feels like. Design is how it works.”

― Steve Jobs

UI Design: digitaal kleurpallet

UI design vindt plaats op de voorgrond en gaat vaak om de kleinste details. Dat ene blokje kan wel degelijk het verschil maken in een ander kleur. 

Het ultieme doel van UI is om de gebruikers een aangename en goede gebruikerservaring te geven, met de focus op interface. 

Een UI design kan je interpreteren als het zichtbare werk die designers doen om jouw webapplicatie of mobiele app visueel aantrekkelijk te maken. Denk maar aan het kiezen van een passend lettertype of het bepalen van de achtergrondkleur in je app. Allemaal rekening houdend met je huisstijl, waarden en normen.

De perfecte ervaring dankzij UX design

Een succesvol UX, of user experience, design vervult de wensen van gebruikers van je platform. Dat doen ze op verschillende manieren. Denk maar aan termen als wireframes en animatie.

Iedereen is verschillende en denkt anders, maar toch moet er een keuze gemaakt worden. Bij het maken van een UX design kijkt onze designer in het hoofd van de eindgebruiker. Welke emoties moeten ze krijgen bij het product of de dienst die je aanbiedt? Welke vorm van interactie wil je uitlokken? Waaraan hecht je doelgroep veel belang? En vooral: hoe kunnen ze zo vlot mogelijk uitvoeren wat jij wil (conversie).

UI & UX in harmonie

Wist je trouwens dat onderzoek uitwijst dat een contactformulier vlot leesbaar moet zijn in de flow van je website? Begrijp je niet wat we bedoelen? Reden te meer om met CodeKick in zee te gaan. 

► Contacteer ons vandaag voor jouw projectbespreking