Wij zijn codekick

Het zoekmachine-optimalisatie proces

Het zoekmachine-optimalisatie proces

25/09/2017

Zoekmachine optimalisatie is een proces dat bestaat uit verschillende onderdelen. Met elke stap maken we je website een stuk beter, waardoor je hoger in Google komt te staan. De optimalisatie begint bij de verbetering van je website: de technische opbouw, de inhoud en de links van en naar je website. Het optimaliseren voor zoekmachines is een zeer technisch verhaal en verdelen we onder in 4 stappen.1. Hoog scoren door een technische SEO-optimalisatie

Een technische SEO-optimalisatie van je website kan zorgen voor betere rankings bij zoekmachines. Deze hebben namelijk strenge voorschriften wat technologie en infrastructuur betreft (beschikbaarheid server, html-opbouw, navigatie, …) 

2. On-page SEO-optimalisatie

Zoekmachines willen surfers waardevolle en relevante content aanbieden aan hun bezoekers. Als je erin slaagt om hen die te geven, wordt je beloond met een goeie positie in de zoekresultaten. Dit kan je bekomen door o.a. verschillende tags op je website te voorzien.

3. Off page SEO-optimalisatie

Google houdt rekening met verschillende factoren rekening voor de ranking van je website. Onder meer het aantal links op je website. 

4. Snelheid website en mobiel vriendelijkheid

Zoekmachines vinden het enorm belangrijk dat de website snel en mobielvriendelijk is. Dit wordt vooral ondersteund door de technische opbouw van de website. Maar net omdat dit voor zoekmachines zo belangrijk is, checken wij dit dubbel. In ons optimalisatierapport controleren we de snelheid van je website en zoeken uit wat er verbeterd kan worden.

Kortom: zoekmachine-optimalisatie bestaat niet alleen uit content-optimalisatie, maar is veel ruimer. Wil jij weten wat er aan jouw website beter kan? Vraag dan snel een SEO-audit aan. In dit rapport bespreken we uitgebreid de vier bovenstaande punten en geven we je aan wat goed is, wat voor verbetering vatbaar is én wat echt structureel veranderd moet worden om hoog te scoren. 

 

Iets voor jou?

Vraag dan hier jouw vrijblijvende offerte aan