Wij zijn codekick

Een eigen website: 5 beginnersfouten

Een eigen website: 5 beginnersfouten

21/03/2017

Een eigen website. Het is één van de eerste en meest logische stappen in het leven van iedere ondernemer of zelfstandige om zijn online aanwezigheid te verhogen. En toch kunnen er heel wat zaken mislopen. Onze ervaring leert dat er heel wat fouten worden gemaakt als het om het (laten) ontwikkelen van je nieuwe website gaat. We zetten ze even voor jou op een rijtje:#1 Niet nadenken over het doel van de website

Veelal bekijken ondernemers hun nieuwe website vanuit een design-perspectief. En dat mag. Want, geef nu toe: een mooie website hebben is nu eenmaal leuk. Maar toch denk je als professional beter eerst na over wat je met je website wil bereiken. Wil je enkel informatie en je contactgegevens delen? Wil je dat surfers contact met je opnemen? Of fungeert je website als webshop waarbij je directe verkoop wil stimuleren?

Maak een sterke doelstelling en richt je website dan in volgens datgene wat je wil bereiken. Wij gaan er tijdens onze eerste kennismaking met de klant meteen dieper op in. Op die manier staan ze er in eerste instantie bij stil en kunnen we bij het voorontwerp meteen de website stylen rond het belangrijkste doel.

 

#2 De klant uit het oog verliezen

Dat ondernemingen niet nadenken over het doel van hun website heeft vooral te maken met het feit dat veel bedrijven of zelfstandigen communiceren vanuit hun niche en niet vanuit de klant. Men gaat veelal hun producten of services gaan voorstellen, en dat mag. Maar beter is om de focus te leggen op welke oplossing het product of de dienst biedt.

“Een verkoper van stofzuigers praat over hoe krachtig zijn toestellen zijn. Een goeie verkoper praat over een huis zonder stof”

Ga dus op zoek naar wat je klanten eigenlijk nodig hebben en overtuig hem dat jouw product of dienst de oplossing is voor hun probleem.

 

#3 “Wij hebben geen website nodig”

Sommige bedrijven geloven nog steeds dat ze geen website nodig hebben. En uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30% van de Vlaamse ondernemers geen website heeft. Ze gaan ervan uit dat klanten hun weg naar het bedrijf wel zullen vinden, maar hierdoor lopen ze natuurlijk het risico om klanten te missen.

Denk maar eens na hoe je je zelf gedraagt op het web. Waar start jij je zoektocht naar een product of dienst waar je geen affiniteit mee hebt? Juist ja. Google zal hier in 90% van de gevallen je beste aanspreekpunt zijn. Dat geldt net zo voor je eigen klanten. En als ze je al kennen, dan zoeken ze online nog eens naar bevestiging. Dan wil je toch ook dat ze je vinden?

Bij CodeKick besteden we bij de bouw van een website voldoende tijd aan de vindbaarheid ervan. We zorgen voor een mooie technische opbouw waardoor jouw site beter in Google scoort.

 

#4 “Een website onderhouden kost veel tijd”

‘Ne website onderhouden? Daar eb ‘k gene tijd voor ze’ Bepaalde ondernemers gaan ervan uit dat een eigen website heel wat werk met zich meebrengt en ze belast worden met het onderhoud ervan. Think again!

Wij zorgen er steeds voor dat jouw website 24/7 technisch perfect werkt en dat de hosting op tijd wordt verlengd zodat jij niet voor verrassingen komt te staan en plots niet meer online bent. Bovendien kan je via ons CMS-systeem makkelijk en snel zelf content aan je website toevoegen. Of je stuurt nieuwe content gewoon naar ons door en wij plaatsen het voor jou online.

Veel tijd nodig? Ik dacht het niet.

 

#5 “Een professionele website is duur”

Ook deze uitspraak kunnen we ontkrachten. Want wie kiest voor een degelijke prijs-kwaliteitverhouding van zijn nieuwe website zal nooit te veel betalen. Bij CodeKick vertrekken we steeds vanuit een persoonlijk design op maat van je onderneming.

Akkoord: hiermee zijn we duurder dan bureaus die werken op basis van templates. Maar hierdoor hebben we volledige controle over de technische opbouw van de website en kunnen we jou een uniek exemplaar aanbieden die goed in de zoekresultaten scoort. Bovendien krijgt je bij ons een onderhoudscontract waardoor je van bij het begin weet waar je staat.

 

Wil jij een website laten bouwen die rekening houdt met deze 5 principes?

 

Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan