Wij zijn codekick

Geen HTTPS? Slechte reputatie

Geen HTTPS? Slechte reputatie

23/03/2018

Heb jij een website zonder https-verbinding? Dan kan dat binnenkort weleens slecht nieuws betekenen. Want vanaf juli 2018 zal Google Chrome alle websites die nog geen HTTPS gebruiken als onveilig markeren. Daarmee verplicht Google, website-eigenaars en web developers om snel over te schakelen naar het veiligere HTTPS.Onveilige website = slechte reputatie 

De Google Chrome browser plaatst al een tijdje een waarschuwing op HTTP-pagina’s met invulvelden of wanneer je als bezoeker in ‘incognito-modus’ zo’n website bezoekt. Vanaf juli 2018 doet de browser dat dus voor de hele website. 

Wanneer je blijft kiezen voor HTTP worden al je bezoekers die surfen met Google Chrome (en dat is momenteel de meerderheid) vanaf juli geconfronteerd met een veiligheidswaarschuwing. Niet zo goed voor je reputatie als je het ons vraagt. 

Wat is HTTPS? 

HTTPS vervangt het oude HTTP-protocol en zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en de browser van je bezoeker. Dat betekent onder meer dat een bezoeker zeker is dat jouw website authentiek is en dat de gegevens die hij of zij invult op je website niet onderschept kunnen worden.

SSL-certificaat voor je website 

Nu horen we jou al denken: “allemaal goed en wel, maar hoe zorg ik ervoor dat mijn website in orde is?”. Om je site met HTTPS te beveiligen, heb je een SSL-certificaat nodig. Zo’n certificaat encrypteert het dataverkeer tussen de webbrowser van je bezoeker. Welk soort SSL-certificaat je nodig hebt, bekijken we graag voor jou. 

Wil jij SSL laten installeren op je website? Contacteer ons dan snel. 

Ja, ik wil SSL op mijn site