Wij zijn codekick

Jouw vacatures bovenaan Google's zoekresultaten

Jouw vacatures bovenaan Google's zoekresultaten

29/06/2017

Let’s face it: je wilt jouw vacatures onder de aandacht brengen, maar how on earth begin je daar nu aan? Ze op social media posten, op vacaturesites, je eigen site? Het klopt: we zien alsmaar vaker de bomen door het bos niet meer. Wel, daar komt verandering in, want Google heeft recent een nieuwe mogelijkheid gelanceerd waarbij vacatures direct boven de zoekresultaten zichtbaar zijn. Ideaal voor bedrijven om vacatures te promoten.Bij een zoektocht naar een nieuwe job wordt Google vaak als startkanaal gehanteerd. Via Google kom je al snel uit bij de grote spelers zoals Vacature, Monster, Jobat en ga zo maar door. Vanaf die websites vervolgen we onze zoektocht. Vacatures die bedrijven op hun eigen website plaatsen, komen veelal onder de resultaten van vacaturesites. En om jouw vacatures op deze vacaturesites te publiceren, moet je vaak betalen.

Google biedt sinds kort een nieuwe mogelijkheid om je vacatures direct bovenaan in de zoekresultaten te tonen via de functie: ‘Job Postings’. Als bedrijf de ideale manier als je jouw vacatures wil promoten. Waarom?

1. Prominente plaats in de zoekresultaten

De vacatures worden boven de (reguliere) zoekresultaten weergegeven in een overzichtelijke interface. Waarbij het bedrijfslogo, reviews, beoordelingen en de vacaturedetails direct naar voren komen.

2. Meer en kwalitatief betere sollicitanten

De nieuwe gebruikerservaring biedt sollicitanten de mogelijkheid om te filteren op basis van verschillende criteria, zoals onderstaande kenmerken.

  • Locatie
  • Baan
  • Functietitel
  • Aanbevelingen (op basis van machine learning)
  • Tijdsbestek
  • Aantal werkuren

3. Grotere kans op conversie

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er een grotere kans is dat je vacature gezien wordt en hierdoor is de kans op conversie groter.

Samenwerking met Facebook & LinkedIn

Google gaat zelfs de samenwerking aan met de ‘concurrent’ om zo werkzoekenden van de juiste informatie te voorzien. Zo is er bijvoorbeeld een koppeling met Facebook en LinkedIn, maar ook met vacaturewebsites zoals Randstad, Monster, Careerbuilder en Glassdoor.

Op deze manier hoopt Google bezoekers langer vast te houden op de zoekmachine. De bezoeker ziet namelijk eerst een lijst met passende vacatures met daarin basisinformatie van de vacature. Pas als de lezer klikt op ‘lees meer’ verlaat de lezer Google en gaat naar de originele plaats van vacature.

Hoe zien de ‘Job Postings’ eruit?

De informatie wordt gehaald van bovengenoemde websites en ingeladen zoals we dat van Google gewend zijn, namelijk in een box boven de zoekresultaten. Deze content zie je bijvoorbeeld ook als je een specifieke vraag intypt. Door middel van een zogenoemde ‘featured snippet’ (de Google Answer Box) zoekt Google het meest relevante antwoord voor de zoekopdracht. Dit werkt hetzelfde met de Job Postings die op dit moment alleen nog maar in de VS beschikbaar is. 

Toekomstbestendig je vacatures onder de aandacht brengen

Wanneer de Job Postings-optie ook in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend. In onderstaande video vind je nog een handige uitleg vanuit Google.

Bron: Frankwatching.nl